Waterpolovereniging SVH

Svh Waterpolo Rotterdam

Waarom aandacht voor de waterpolovereniging op onze site? Simpelweg, omdat in 1926 de Waterpolovereniging SVH is voortgekomen uit 't Zwarte Plasje. Beide verenigingen zijn nog steeds sterk verweven. Zo staan de waterpoloërs nog steeds officieel ingeschreven op ons adres aan de Oude Raadhuislaan.

Tot in de 70-er jaren speelden de SVH waterpoloërs een officiële zomercompetitie in ons bad. Nu kent de KNZB alleen nog een wintercompetitie. De waterpoloërs hebben nu de Wilgenring als training en wedstrijd bad. Maar hun thuisbasis blijft ’t Zwarte Plasje!

‘s Winters, als 't Zwarte Plasje gesloten is, toveren de waterpoloërs de kantine op het bad om tot hun clubhuis. Maar in de zomer is 't Zwarte Plasje hun échte thuishaven. Er worden meerdere evenementen georganiseerd, zoals toernooien en zwemwedstrijden. Veel waterpoloërs zijn ook lid van de grote SVH, zodat er in de zomer vaak tot sluitingstijd een balletje wordt gegooid. Velen trainen ’s zomers door op ’t Zwarte Plasje en houden zo hun conditie op peil.

De Waterpolo vereniging is de laatste jaren zeer succesvol met hun herenteam in de Eredivisie van het Nederlandse Waterpolo. Maar bovenal: het is een zeer gezellige vereniging met een bloeiende heren EN dames afdeling. Een vereniging, waar je je thuis voelt.

Mocht je dit aantrekkelijk in de oren klinken en waterpolo lijkt je een leuke sport en wil je meer weten?

Kijk dan voor meer informatie op: SVHwaterpolo!

71 ms