Volg ons op Facebook Volg ons op Facebook

Waterpolovereniging SVH

SVH WATERPOLO

Zwemsportvereniging SVH is ontstaan uit 't Zwarte Plasje. In 1926 is de waterpolovereniging officieel opgericht, maar was daarvoor al een aantal jaar actief in 't Zwarte Plasje. Omdat de waterpolovereniging is voortgekomen uit 't Zwarte Plasje, wordt het ook wel de kleine SVH genoemd.

In het verleden speelde men een zomercompetitie in buitenbaden. In die tijd speelde en trainde de kleine SVH nog in 't Zwarte Plasje. Dat is echter al lang niet meer en men speelt de wedstrijden nu in de binnenbaden.

Zodoende speelt en traint SVH waterpolo tijdens het competitie seizoen in de Wilgenring in Schiebroek. En in de winter, als 't Zwarte Plasje gesloten is, tovert de kleine SVH de kantine om tot het clubhuis.

Maar in de zomer is 't Zwarte Plasje, zoals het hoort, weer de ├ęchte thuishaven van de waterpolovereniging. Er wordt getraind en er worden meerdere evenementen georganiseerd, zoals toernooien en zwemwedstrijden. Daarbij zijn veel leden van de kleine SVH ook lid van de grote SVH, zodat er in de zomer vaak tot sluitingstijd een balletje wordt gegooid.

Mocht je waterpolo een leuke sport vinden, en wil je meer weten?

Kijk dan voor meer informatie op: svhwaterpolo.nl

Link website: https://zwarte-plasje.nl/het-zwembad/waterpolovereniging-svh/