Het bijzondere 2020 seizoen

Het bijzondere 2020 seizoen

Anders dan normaal

Normaliter staat het voorjaar bij ?t Zwarte Plasje in teken van voorbereidingen voor de opening van het nieuwe seizoen. Dit jaar was dat heel anders. In maart werd al snel duidelijk dat dit geen normaal seizoen zou worden. Ineens was daar Corona en alle onzekerheid dat dit met zich mee bracht. De voortdurende wijzigingen in de regels vanuit het RIVM maakte het geheel best ingewikkeld, maar een ding was zeker, wij wilden alles op alles zetten om het bad open te stellen voor onze leden.

De uitdaging

Er was veel onduidelijk over het virus en hoe het zich kon verspreiden. Dit bracht veel uitdagingen met zich mee, maar wij zijn niet stil blijven zitten. We hebben vele onderzoeken geraadpleegd en hebben besloten een Corona route uit te werken voor zowel in het water als daar buiten. Daarnaast is ook een uitgebreid Corona protocol opgesteld. De volgende uitdaging was het limiteren van het aantal bezoekers die tegelijkertijd op het bad zouden zijn. Het idee van inschrijven voor zwemslots werd uitgewerkt, en een betrokken lid heeft dit kosteloos, en in zeer korte tijd, technisch mogelijk gemaakt voor ons.

Toch open

Toen het duidelijk was dat we open konden gaan begon de eindsprint. Bestuursleden en vrijwilligers hebben zich ingezet om het terrein seizoen klaar en Corona proof te maken. Toen werden de inschrijvingen geopend! Spannend, maar gelukkig verliep alles naar wens en konden we snel opschalen. De voortdurende wijzigingen in de regels van het RIVM heeft de handhaving niet eenvoudig gemaakt. Vooral de leeftijdsgroepen die wel en niet afstand moesten houden was ingewikkeld, bijna niet te handhaven. Dit heeft soms voor onbegrip gezorgd en was voor ons personeel soms best moeilijk, maar wij moesten ons wel aan de regels houden.

Goed verloop

Dankzij jullie bleef het in het algemeen goed verlopen en kon er steeds meer, verruiming van de slots, glijbanen en duikplanken konden open, en zelfs het sanitair. Er is gelukkig volop gebruik gemaakt van de mogelijkheid om alsnog te komen zwemmen en genieten van de gezelligheid bij ?t Zwarte Plasje. Wij kijken terug op een bijzonder geslaagd seizoen.

We hopen u volgend seizoen weer te mogen verwelkomen en houden u op de hoogte wanneer u zich weer kan inschrijven. 


Aanmelden nieuwsbrief

Gebruik onderstaand formulier om je aan te melden voor de nieuwsbrief:

141 ms