Schoolzwemwedstrijden 2022

Woensdag 22 juni was het dan eindelijk zover, na een pauze van vier jaar kon eindelijk het schoolzwemmen als vanouds doorgaan. Het was speciaal om dit bijzondere evenement dat dateert uit 1941 voort te kunnen zetten. 

Om 16:30 stonden er al kinderen en ouders te wachten bij de poort. Op dat moment waren er ruim 30 vrijwilligers voorbereidingen aan het treffen. Het was een mooie samenwerking tussen SVH waterpolo en het Zwarte Plasje.

Om 17 uur ging de poort open. De scholen hebben met spandoeken en vlaggen hun eigen plekje ingericht. De kinderen stuiterde van de spanning. De klokkers en hoofdscheidsrechter werden gebriefd. Alle geluidstechniek was net op tijd klaar en werkte gelukkig naar behoren. Je moet ook wel om boven het geluid van allen enthousiaste deelnemers en supporters uit te komen.

Uiteindelijk waren er ruim 150 deelnemers en ruim 300 supporters op het bad

De wedstrijden gingen geweldig en het publiek was enthousiast. Op het moment dat de estafette begon hing het publiek letterlijk in de touwen. Scholen riepen heel hard om boven de andere scholen uit te komen.

Wat een geweldige sfeer, na al die jaren gonsde het weer op het bad. De buurt heeft het geweten in positieve zin.

Na een mooie prijsuitreiking gingen de kinderen en ouders voldaan naar huis. Uiteraard zijn we erg geholpen door het schitterende weer. Maar ook de inzet van alle leerkrachten, ouders en vrijwilligers was geweldig. Veel dank allemaal!

Wij zien uit naar volgend jaar. 


Aanmelden nieuwsbrief

Gebruik onderstaand formulier om je aan te melden voor de nieuwsbrief:

92 ms