Het negatieve zwemadvies is ingetrokken

datum: 05 - 07

Om de waterkwaliteit van ‘t Zwarte Plasje goed in de gaten te houden, voert de Provincie iedere twee weken een meting uit.

UPDATE 11 Juli: Per 11 juli 2024 is het negatieve zwemadvies (intestinale enterococcen) ingetrokken voor zwemlocatie ’t Zwarte Plasje in Rotterdam.

UPDATE 5 Juli 21:00u: Uit een nieuwe meting van de waterkwaliteit door de Provincie blijkt helaas nog een zelfde (maar kleine) normoverschrijding op Intestinale Enterococcen. De Provincie heeft daarom vrijdagmiddag 5 juli een negatief zwemadvies afgegeven. Dit betekent dat er een gezondheidsrisico is (maag- en darmklachten) Zwemmen wordt daarom afgeraden, maar er is geen verbod. Het zwembad blijft geopend. De meetgegevens kunt u vinden op www.zwemwater.nl.
Binnenkort is weer een meting van de waterkwaliteit. Zodra er meer nieuws is, leest u dat hier.

ORIGINEEL BERICHT 5 JULI: Gisteren is gebleken dat er een normoverschrijding is op Intestinale enterococcen. Nader onderzoek vindt plaats omdat de verwachting is dat dit  van tijdelijke aard is.
Deze normoverschrijding is volgens de inspectie mogelijk veroorzaakt door vogelpoep. De verhoging van de waarde geeft kans op maag- en darmklachten bij inslikken van het water. De meetgegevens kunt u vinden op www.zwemwater.nl.

Volgens het protocol van de Provincie vindt op korte termijn een tweede meting en analyse plaats. Wij verwachten u in de loop van volgende week te kunnen informeren over de uitslag.

Het bad is de komende dagen geopend en er kan gezwommen worden. Dit is -net als anders- op eigen risico.

Met vriendelijke groeten,

Het bestuur van ’t Zwarte Plasje


Aanmelden nieuwsbrief

Gebruik onderstaand formulier om je aan te melden voor de nieuwsbrief:

87 ms